Försvunnen albino hona

Allmänt om L-Malar
PaulinaKB
Inlägg: 1
Blev medlem: 20 aug 2018, 18:15

Försvunnen albino hona

Inlägg: #33150 PaulinaKB
20 aug 2018, 20:11

Jag behöver hjälp av någon som har erfarenhet av ancistrus (l144)! Vi fick hem ett par ancistrus för ca 2 veckor sedan (3 bruna & 2 albino) och nu sedan en vecka tillbaka har vår ena albino bara försvunnit. Det var en lite mindre som vi tror är/var en hona. Efter ett par dagar hittade vi henne, längst ner i en trärot i plast... vi såg något vitt genom ett lufthål och kom fram till att det måste vara honan och att hon säkert kommer ut snart. Nu har hon legat där inne i ungefär en vecka, vi har inte sett henne alls utanför trädroten under den här tiden. Nu är frågan; lägger hon ägg såhär länge, eller hon har krupit in där och dött? Hon har inte alls verkar må dåligt innan hon försvann och vår albinohane har hållit sig väldigt nära träroten under dagtid men på nätterna är han ute och härjar i akvariet. Vi vill ju inte ta upp roten och bryta upp den och kanske störa henne för mycket om det skulle vara så att hon faktiskt lägger ägg.
Vad ska vi göra? Kan man avvakta längre? Eller är det dags att kolla vad som egentligen händer?

MarcusSandell
Inlägg: 10
Blev medlem: 27 dec 2016, 18:21

Re: Försvunnen albino hona

Inlägg: #33153 MarcusSandell
24 aug 2018, 05:48

Först och främst så finns det ingen art som heter L144 i handeln. Dom få exempel som infördes i hobbyn för flera år sen har dött ut.
Dina är helt vanliga ancistrus allihopa.

Du kan lika gärna ta upp roten och kolla in gör ingenting. Äggläggningen tar bara några minuter med ancistrus sen är det hanen som ligger och fläktar på rommen. Skulle det vara rom eller yngel så tar dom inte skada av att vara över vattnet en liten stund.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Återgå till "Loricariidae Allmänt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst